7 Kasım 2011 Pazartesi

hiç bir kızı etkilemeyecek filmler serisi no: 15





küçükken he man çizgi filmini izleyip çok gaza gelen bi çocuk olduğum için hii men filmini izleyince aklım çıkmıştı. tabi film çizgi filmle zerre alakası olmayan bi olaydı. hiimeni çizgi filmde önce pempe taytlı kunek prens edım olarak görüp kılıcı çekip ''gölgelerin gücü adına'' dedikten sonra hiimen olma durumu burada yoktu mesela. eleman (ki hiimeni de Dolph Lundgren oynuyordu) baştan sona donla gezdi. hiç prens edım falan olmadı. o ''gölgelerin gücü adına!'' diye böğürme olayına da bi kere girdi sadece.



ayrıca çizgi filmde olan tiplerin hemen hemen hiç biri yoktu filde. orko falan yoktu. şimdi ''küçükken o filmde orkoyu göremeyince çok derin travmalar yaşadım. ömrüm boyunca unutamadım bunu'' falan diyip sorunluya manyağa duyulan sempatiden ekmek yeme peşinde koşmayım. sinsiliğin alemi yok. efendi efendi filmi yazayım. ekmeğimi de başka yerden kovalayım ki bitsin artık bu olmadık şeylerden doğan çocukluk travması ski.



neyse. olaylar iskeletorun büyücüyü bağlayıp gücünü emmesi ve çok süper güçlü hale gelmesi ile başlıyor. iyi ki fantastik ortam. şimdi günümüzde bir bayanı bağlayıp emmek falan hep seksli şeyleri çağrıştırıyor. ama ortam fantastik oldu mu gayet doğal. kimsenin aklına kötü bi niyet gelmiyor. ''çağlayı bağlayıp emiyorlar'' desem tüm gün fantastiğin kuntastiğin içinde olduğu için o ortamda kimsenin kafada bizim kafalarımızda oluşan fikirler oluşmuyor.


tabi eternia gezegeninde başka adam olmadığı için hiimen olaya müdahale ediyor. yanında bıyıklı general ve gwindor adlı kıllı bi cüce ile. (ki onu gerçek bir cüce oynuyor gibi). bi takım ekşınlar mücadeleler falan derken cüce dünyaya bir kapı açıyor ve hiimen iskeletordan çaldığı bir cihaz ile kapıdan geçip dünyamızıa geliyor. o cihaz gidince ememiyor büyücüyü iskeletor. evet büyücüyü emiyor diyince hala benim de kafamda garip garip şeyler oluşuyor ama tekrarlıyorum fantastik bir ortam orası. orada olur öyle şeyler.







iskeletorun yine bi sürü yancısı var. evil lynn çizgi filmdeki gibi burada da mature bir bayan. çizgi filmde bi bölüm kafasındaki şey çıkmıştı ve kel olduğunu görmüştüm ama burada öyle bişiy de olmuyor. gayet nefis bi bayan. onun dışında çok geri planda olsa da hayvanadam var çizgi film tayfasından. başka da bi tip yok. alayı bambaşka elemanlar. kel bi eleman var kılıçlı falan. (yine kel bir kötü adam) onun dışında kalanların hepsi cüce. ki ben bu kadar cüceli film görmedim lan! ( şimdi görmedim demeyim The Terror Of Tiny Town var. onun tüm oyuncuları cüce. ama o ayrı bişiy. )


resmen onlarca cüceye ekmek kapısı olmuş film. aklım çıktı cüce görmekten. biri bişey söylüyor kamera konuşan tipe dönüyor bakıyoruz cüce. hiimenin üstüne bi tip atlıyor bi süre boğuşuyorlar falan bi bakıyoruz o da cüce. böyle bilimselli işlere bakan dünyaya kapı açan eleman da zaten cüce.


o dönem ne güzel cücelerin elinden tutan onlara ekmek kapısı açan bir ortammış sinema. peki ya şu anda? son yıllarda kaç tane cüceli film izledik? hiç düşündük mü ''80li yılların fantastik filmlerinde oynatılan cüceler şimdi ne iş yapıyor'' diye?


tabi hiç düşünmüyoruz fantastik sinema olmasa cücelerin ne iş yapacağını. ziv ziv konuşuyoruz vay efendim ''o kang mı ne bi cüce vardı ya o neydi abi yea'' diye. bu sektörden geçinemeyen cüceler suça meylederse, sokaklarda dehşet saçarsa suçlusu artık bilim kurgu sektöründe cüceleri yok sayan yapımcılar kadar biziz de.


şu ana kadar hiç yoksa 20 kere cüce demişimdir. açıkçası ben de rahatsız oldum. zira blogun trafik kaynakları şeysinden görüyorum hergün gugılda olmadık şeyler aratan bi dünya adam var. gugıl da nasıl skindirik bi olaysa ''lüksenburk yüz ölçümü'' (lüksenburg bile deil amınakoym!) yazan adama blogumdan link veriyor. hadi o bişekide makul karşılanabilir. ''satanist ünlüler'' , ''gotik porno'' , en acaibi de ''sexsi kızlarla seviş'' (hey maşşallah yiğidime) yazan adama da bu blogu öneriyor. üzülüyorum tabi haliyle. şimdi gugıla ''cüceli seksler'' yazan bi adamla da bi şekilde muhatap olmayı gerçekten de hiç istemiyorum. amacım artık cüce mevzusunu kapatıp seri bi şekilde filmi anlatıp işime gücüme bakmaktır.






işte hiiimen dünyamıza gelir. dünyamız dediğim de 80ler amerikası. sarı ipeksi saçlı deri slip donla gezen bi adam için bence en makul zaman ve ortama gelmiş eleman. mötley crüelerin poisonların falan dinlendiği gay metalin hüküm sürdüğü bir ortamda kimse ''arkadaşım sen niye böyle homoseksüel gibi geziyorsun?'' demez. geldiği gibi de şu aşağıdaki denyo çift ile tanışır onlara mevzuları anlatır. önce inanmazlar büyü müyü muhabetlerine , ''abi ben uzaydan geliyorum ama'' diyince çok inanırlar.






iskeletor arkalarından evil lynn ve bi takım adamlar (o kel elema, hayvanadam, iki cüce ve bir kaç vasat tip daha) ve stormtrooper çakması askerler gönderir. hiimen bu tipleri yer yer döver yer er kaçar. aralarında bi kovalamaca olur. bu esnada kıllı cüce eleman gwindor da dünyada bi ton hayvana niyetlenir. filmin ''meh meh meh'' diye gülmemiz amaçlanan sahnelerini oluşturur. bakınız aşağıda bir büyükbaş hayvana niyetlenmektedir kendisi.










filmin sonuna doğru iskeletor hiimenin ondan çaldığı cihaz (anahtar gibi bişiy) ile çok acaip güçlenir. ( altın sarısı bir mifer olur. çok güçlenir dediğim de o yani.)ama hiimen yine bi şekilde döver onu. film biter.

3 yorum: