20 Ocak 2012 Cuma

hiç bir kızı etkilemeyecek filmler serisi no: 17

Sylvester Stallone polislik yapan işinde gücünde bi kişidir. bütün gün hırsızı uğursuzu kovalar. Arka Sokaklar ın 90lar Los Angelesında geçen bir hayatı vardır. sarışın bir zenci (colin kazım gibi, ibrahim ba gibi) olan simon da o dönemin en serseri en hayvan suçlusudur. bildiğin düz 90lar ekşın filmi suçlusu. böyle sebepsiz gerginlikler, sırf olay olsun diye sağa sola ateş etmeler, yerli yersiz coşkun kahkahalar atmak falan... neyse bi takım olaylar türlü kaçmalı kovalamalı olaylar neticesinde silvistır saymını yakalar. o dönem çok süper bir icad çıkar. suçluların mapısta saz çalıp Kral Tv izlemesi yerine dondurup evcilleştirmek gibi bi takım işlere girilmiştir. (güzel bişy bence) saymın da adam olsun diye dondurulur. sonra bi şeyler olur ve emekliliğini bekleyen adam silvistır da yok yere dondurulur ( ne gereği varsa?) donrurulurken de götü başı hep gözükür evli barklı adamın.



   sonra yıl 2032 olur. o dönem 2010u geçtikten sonra her türlü fantastikliğin yaşanması normal görüldüğü için 2032 yılında ortamlar çok acaip olmuştur. ne gereği varsa san fransisco ile los angeles birlestirilerek san angeles olmustur. çok huzurlu serserilikten panklıktan arınmış bir dünya vardır. ama uçan araba yok. o bakımdan biraz frenlenmiş fantastiklik. buna da şükür. kolay değil çünkü 90larsda uçan arabasız gelecekte geçen film yapmak.


    neyse bu huzurlu ortamda illa ''yok aga yaaa eskiden daha süperdi özgürlük abi yeeaa'' diyen bi takım tipler çıkacağı kaçınılmazdır. bu elemanlar lağımlarda yaşamaktadır. gelecekteki ortamın ibnemsi tipli müdürü (müdür olmadı sanki de böyle valisi gibi bişiy ) ''huzuru bozan bu pankları öldürmesi için daha önceden dondurulmuş bir suçluyu çözelim o da onları dövsün'' gibi bir fikir atar ortaya. bi şekilde mantıklı da bulur demek ki çevresi de ce saymın canlandırılır. zaten saymına uyurken kung fular kareteler yüklenmiştir ki iyice zalım olsun. saymın uyanıp ortamlarda yıllardır suç işlenmediği için ihtiyaç kalmayıp iyice kunekleşmiş polisleri kırmasıyla ''dur biz vaktiyle saymını kıran adam olan silvistırı da çözelim hem filmde ikinci kez buzdan çıplak çıkma sahnesi olur adamın götü yine gözükür'' diye düşünüp silvistiri da uyandırırlar.




  silvistır uyanınca huxley (sandra bullock oluyor bu da) adlı polis bayan tarafından gelecek ortamlarına alıştırılır. ama silvistır çok net anlayamaz. doğaldır anlamaması da gelecek çok acaiptir. ki filmin çekildiği zamandan 40 sene sonrası lan neden bu kadar gaza geldilerse. misal tuvalet kağıdı yerine deniz kabuğu kullanılmaktadır. (bakınız aşağıda kullanım şekli)
huxley silvistıra seksleşmeyi teklif eder. silvistır hemen atlamayıp kuuğl yapar ki bravo. 40 yıldır uyuyan bi insanın seksler teklif edilince bu kadar coşkusallığını saklayabilmesi gerçekten de takdir edilecek şey. ben olsam aklımı çıldırırım. dev coşarım sevinçten bireyk dans yaparım. ama silvistır yapmıyor bravo. iyi de ediyor zira huxleynin seksleşelim dediği hiç olmayacak bişiy. böyle bi takım aletleri kafaya takmayı, kablolu, sanallı falan bişiy. skeyim yapacağın işi der gibi bakar silvistir ama kabalaşmaz. (yine bravo)




  bu sırada saymın da adam toplamaktadır. döneminden tanıdığı ne kadar pank varsa buzlarını çözmektedir. saymın ve topladığı adamlar ile silvistır kapışır. silvistır hepsini bi şekilde döver ( ya ne olacağıdı?) en son da saymını dondurup, kafasına tekme atıp kopararak öldürür. bence sinema tarihinin en süper sahnelerinden biri. conan ın deveye yumruk atması, robocop daki asite çarpıp eriyen eleman gibi. çok nefis bi sahne. (bakınız aşağıdaki fotoda nasıl da uçarak geliyor. )
silvistır herkesi dövdükten sonra ''olm aslında sizin yaptığınız da iş değil amınakoym. bu kadar kuralcı toplum olmaz. neticede hamburger yemek özgürlük ziv ziv ziv'' diye filmin çok da sklenmeyecek mesajını verir. son sahnelerde silvistır huxley ile birlikte gösterilerek ''bunlar sekleşti hacı'' mesajı da izleyiciye iletilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder