23 Ocak 2012 Pazartesi

hiç bir kızı etkilemeyecek filmler serisi no: 18



film  bir grup maymun ormanda takılırken onları zencilerin kovalama sahnesi ile açılıyor. bol atlamalı zıplamalı kaçış sahnelerinin ardından kazanan zenciler oluyor ve bahtsız maymunları yakalayıp bi takıp araştırmalar yapan bir şirkete satıyorlar. Will adlı hırslı (ama kararında hırslı öyle ''tam bi orospu çocuğusun will'' dedirtecek kadar deil) araştırmacı alzheimer ilacı araştırmaları yapmakta ve 122 (ya da 112 rakam kalmamış kafamda) adlı ilacı yakalanan maymunlardan biri üzerinde dener.

 deneyin sonucunda maymunuz zekasında çılgın artış olur, ( feysbuktan milleti dürtmeye başlar, ''maymun bunu beğendi'' diye notifikeyşın görmekten tiksinti gelir. ) will ve sakallı kankası hemen gaza gelir şirketin hırslı zenci patronuna ''abi süper ilaç yaptık'' diye müjdeyi verirler. tam will ilacın tanıtımını yaparken denek maymun fevri davranmaya başlar, kaçar ve türlü şebeklikler ettikten sonra zenci güvenlik görevlisi tarafından vurulur. evet filmin ilk 10 dakikasında maymunların başına ne felaket gelse sebebi bi zenci. zenci patron ''tüm maymunları öldürün'' diye emir verir ki tam olur memleket.


 birden çok fevrileşen denek maymunun yavrusu olduğu için gerginleştiği ortaya çıkar. will maymun bebeyi alır eve götürür. babası alzheimer hastasıdır. ama babayı oynayan eleman ''dur iyice abartı hareketler yapayım ki alzheimerlı mıyım denyo muyum belli olmasın'' dediği için biz onu denyo sanarız. neyse ki filmde will ve çevresi arasında 35 kere ''babam da alzaymır olduğu için çok kasıyorum tedaviye'' geyiği geçer ki inanırız babanın hastalığına.



 evde maymunu beslerken birden bebeğin çok zeki olduğunu anlarlar. baba, şebeğe sezar adını koyar. ardından ''2 yıl sonra'' yazar biz de ''aga iki sene geçmiş o günden sonra'' diye onaylarız. sezar artık büyümüştür, pantalon giymiş ve ev içinde ordan oraya şebeklikler yapmaktadır. babanın hastalığı daha da ilerlemiş dolayısıyla babayı oynayan abi daha da abartı hareketler ile daha yaman denyo olmuştur. bi gün will maymunlarda denediği ilacı babasına verir, ve sabah kalktığında babası iyileşmiştir. babasının iyileştiği gibi ilk sezarı sormasına da uyuz olmaz will. ''amınakoym ilk şebeği mi soruyorsun iyileştiğin gibi!'' diye sinirlenmez. hayırlı evlattır will.



sezar dışarı çıkmış komşunun küçük kızları ile oynamaya niyetlenmiştir ama kızlar çığlık atınca komşu elinde sopayla gelip maymuna ters yapar. ''bu hayvan sokağa salınır mı arkadaşım. olmaz böyle şey hem evde maymun beslenir mi  her yer tüy olur yutar ölürsünüz'' falan der. will gelir sezarı alır veterinere götürür.  veteriner de kütür kütür bir veterinerdir, çok ağır roket bir bayandır. sezar burada çeşitli sevimlilikler yaparak wille asist yapar. will de yürür oradan. 

 
burada filmi bi süre durdurdum. bi süre evde çorap ile giydiğim parmak arası terlikler ile manasızca gezdim sonra gidip tıraş oldum.''28 yaşında adamsın amınakoym kalpli malpli mesaj nedir?'' demeyen minyon bayanlara kalpli mesajlar attım. tüm bunları yaaparken kafamda hep ''biz neden köpeği Volkan adında bi adama götürüyoruz amınakoym?'' sorusu vardı. açıkçası biraz üzüldüm, üzülmedim değil. neyse tıraş olduktan sonra leblebi yiyerek filmi izlemeye devam ettim.


 veteriner ve will sezarı köprünün karşısında bi ormana götürür. ağaçlı ortamı görünce sezarın aklı çıkar çıldırır sevinçten yavrucak. o daldan dala atlarken bu sefer ''5 yıl sonra'' yazar. sezar artık ergen olmuştur. iyice pis bişiy olmuştur. sezar ağaçta eyleşirken will de veteriner ile yiyişmektedir. 5 yılda willin öküz olmadığını ve veterinere yürüdüğünü görüp seviniriz. (niye sevindiysem artık?) sezar parkta tasmalı bi köpek görüp ''bana niye tasma takıyosunuz lan'' diye ergen gerilimi yapar. will de ona ''yeaa aslında senin anan da maymundu biz deneyler yaptık öldü'' diye olabildiğince sığ bi şekilde anlatır durumu.



 bu arada willin babasının hastalığı geri gelmiştir. bunu da çatalı ters tutmasından anlarız. maymun ''abi çatal ters tutmuşun'' diye uyaruır. baba yine ağır denyo olmuştur. hatta eskisinden de ağır. komşunun arabasına çarpar. komşu ''dayı sen naaptın' falan derken sezar tartışmayı yanlış anlayarak gelip komşuyu kırar. büyük dayak yer bahtsız komşu. sezarın hayvanlık etmesi maymun hapishanesine kapatılmasına sebep olur. Aziz Yıldırım gibi mapıslara düşer maymun sezar. maymunlu mekanın yöneticisi Brian Cox Troy ve X-Men2 deki gibi yine şerefsiz rolündedir. ''ayıbettin abi krallar gibi bakarız şebeğinize burada'' diye kolpa yapar wille. oysa sarı piç tipli evladı ile zulum etmektedir maymunlara. sezarın mapısta ilk günleri çok zor olur ama bi takım olaylar neticesinde maymunların kralı olur. mapusta diğer şebekler etrafında ''büyük başkaaan oleeeeey'' diye tezahürat yapar. evet bu açıdan da Aziz Yıldırımı andırıyor başroldeki şebek.  sezarın içerde en büyük kankası da aşağıdaki taşak baş maymunudur.

 will yeni bi ilaç yapar ama bu ilaç insanlar için ölümcüldür sakallı kankası ilaca maruz kalır ve hastalanır. sezar bi gece mapustan kaçıp ilacı çalar diğer maymunların da zekalarını geliştirir. bi gece sarı piçi de öldürüp firar ederler. firar esnasında sezar konuşur ve ''hayır'' der. ben filmi dublajlı izledim yoksa ''no'' derdi. ama çok da skimde olmadı şebeğin no mu hayır mı dediği zaten ağır tırto film.


 bu sırada sakallı virüsü willin bahtsız komşusuna bulaştırır. komşunun cidden büyük sıkıntıları oluyor. zaten parmağını da maymun ısırmıştı. firar eden maymunlar willin şirketi basarak oradaki maymunları ardından da hayvanat bahçesindeki maymunları kurtarır. sokaklarda lastik yakıp şehrin amınakoyarlar. ekşınlı sahnelerin ardından köprüyü geçip ormana varırlar. köprüdeki ekşın anlarından birinde zenci patronu öldürürler falan ama hızlı geçiyorum buraları. finalde will ile konuşur sezar. kendisine evine dön diyen wille ''sezar artık evde'' diyip ardındaki şebekleri gösterir. duygulu anlar yaşanır. film biter. ya da bitmez daha biriki dakika sonra willin pilot komşusu vasıtasıyla virüsün tüm dünyaya yayıldığını görürüz. ''70lerdeki orjinal seride olayların başlangıcı böyleymiş he mi'' deriz film biter.




3 yorum:

  1. Bunu şöyle böyle sevmiştim. Çok değil ama eh işte diye. Sıradaki.

    YanıtlaSil
  2. Keşke daha çok yazsan.

    YanıtlaSil
  3. yeterince maymun yok bu filmde

    YanıtlaSil