12 Temmuz 2011 Salı

bilim için







doğanın insan evladından uzak ara en çok küfür yiyen canlısı sivrisineklerin coşkuyla kafa skeceği mevsimlere girdik ne yazık ki. her gece anasına bacısına küfür etmem zerre umrunda olmayan bir canlı. kendi sesi kadar bir de dolaylı olarak üst kattaki talebe kızın ''yhaa yeter artık yaaa üffff'' diye isyan etme sesi ile kafamı skiyor pis mahlukatlar. gerçi benim ''ananıskiym sivrisinek gibi'' diye küfür etmem de o kızı rahatsız ediyordur. sadece gecenin 3ünde sivrisineğe küfür etmem değil gün içerisinde de Biz Beş Kardeşiz , Küçük bir kız çocuğu falan dinlemem de rahatsız ediyordur. ama totalde ben daha çok rahatsız oluyorumdur. çünkü kızın ki tam bir melis isyanı.

melis isyanı diyince nasıl bir durum olduğuna dair kafada az çok bir şeyler oluşuyordur herkesin. ''yhaaa'' ile başlayım ''ffff'' ile biten serzenişler.

haa ben bi ara televizyon karşısında sızdığımda haberlerde ''libyada silahlı milisler başkente yaklaştı'' haberini ''...silahlı melisler...'' olarak anlamam nedeniyle kafamdaki melis isyanı kavramı sarsıldı bayaaa. ''libyada neler oldu da ülkenin melisleri pembe ayfonlarını bırakıp silaha sarıldı?'' diye düşünmekten aklım çıktı. gossip görl mü yayından kalktı, mojito mu yasaklandı, ince sigara içmek mi yasaklandı bilemedim. bi de melisin arabı fikri de biraz rahatsız eidciydi.





''silahlı melis'' olarakda kafamda 90ların ultra sikko filmlerinden Barb Wire canlandı. (müziğiyle arabalı motorlu kovalamaç sahneleriyle tam bir hiç bir kızı etkilemeyecek filmler serisi filmi.) ama sonra olaya uyandım. ufak bi yanlış anlama olduğunu anladım. zaten libyada pamelanın 90lardaki hali gibi gibi beybiyi hiç acımazlar anında (çok afedersiniz) köpürtürler. sağ bırakmazlar.

neyse işte bi on gündür falan sivrisinekler ağır sıkıntılar yaratıyor. sivrisinek neslini kurutacak icad yapamayan bilimadamlarının da yapacağı işi skiym. rakikal gastası editörü gibi bilim insanı deil de bilim adamı yazmam çok daha makul. çünkü hepimiz biliyoruz ki bilim bir adam işi. hem de en asosyelinden. en sapından.


tahsil hayatı boyunca yanınıza gelip ''notlar açıklanmadan git hocayla konuş bence abi'' diyen piç olur bilim adamı. bilgisayarında stoya klasörü, jenna klasörü vardır bilim adamının. böyle şeyedince hüzünlü gibi oldu üzücü oldu. ama acımayın bilim adamına. beter olsun akademik kariyerli.

çünkü biraz yüz verilse sapıtır bilim adamı. olmadık işlere kalkar. dünyayı ele geçirmeye çalışır. olmadı dünyayı yok etmeye kalkar. (ne gereği varsa?) kötü niyetli olmayanı bile bi takım şeyler yaparken kaza sonucu bir canavar yaratır falan. bunca yıldır b-movie den çizgi romandan bunu çıkardım ben. şimdi çamaşır makinasından çıkan binlerce sport yazan çorabı çiftlere göre ayıracağım. kimseye bir zararım olmayacak. efendi efendi işime gücüme bakıcam. çünkü bilim adamı deilim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder