21 Temmuz 2011 Perşembe

hiç bir kızı etkilemeyecek filmler serisi no: 12



kevin costnerin büyük ihtimalle ''med meks gibi film çekelim ama sulusu olsun. çölde geçmesin her yer su olsun, suda geçsin'' diye bir gazla girdiği bi filmdi. kevinın kariyerini sken filmlerden biri olarak görülse de bence en şahane filmi. zaten kevının da kariyerini skiyim o da ayrı bi konu tabi. neyse genel olarak çok büyük sıçış olarak görülse de güzel filmdi. zaten bi film foxtv de ne kadar çok gösterilirse o kadar iyi filmdir.


ortam işte az çok bildik çok kıllı gelecek. ama tam olarak sene kaç orası net deil. zaten genelde bi tip çıkıp ''iyi ki 2050 yılındayız ve insanlık kayalara geldi de rahat rahat hayvanlığımızı yapıyoruz'' demez. o istediği hayvanlığı yaparken biz bakarız özgürlük anıtı falan yıkılmış, bi yerde gökdelen devrilmiş aha deriz gelecek ama insanlık çok kıllı durumda, sonra da kafalar daha bi rahat izleriz filmi. burada da öyle.


tüm dünya sular altında kalmış, insanlık da hemen türlü hayvanlıklar etmeye başlamıştır. ama med meksdeki ortamın suda geçeni olduğu için serseriler panklar motorla değil jet ski ile geziyor. ''nasılsa gelecekteyiz amınakoym'' kafasında oldukları için de iyice ayılaşıyorlar. türlü panklıklar ediyorlar. gerçi motorcu heryerde aynı her yerde serseri. misal Ufuk Karakuş tam apartmanın kapısına motoru çekebiliyor. sonra apartmanın en yavşağı gelip benim kafamı skiyor. ''ağzıma soksaydınız motoru arkadaşım'' diyebiliyor. motoru oradan çekeceğimi söylememe rağmen kesmiyor ''bir de okumuş adamlarsınız, hayır yani cahil de değilsiniz ki'' diye kafaskmeye devam edebiliyor. eve girince arkasından küfürler ediyorum. şimdi en başta bir motor olmasa ben kimsenin anasına bacısına küfür etmeyeceğim. o bakımdan motor hayvan işi serseri işi.


filmdeki elemanlar da o ortamın motorcuları oldukları için bildiğin it, kopuk. selam verilmeyecek adamlar. ama tüm hayvanlıklarına rağmen bir kez bile jet ski esprisi yapmıyorlar. ne kötü adamlar, ne kevın bir kez bile yapmıyor bu çirkinliği. şimdi dürüst olalım hangimiz ömrü jet ski üzerinde geçen insanlar olsak ve filmdeki gibi ortamlarda yaşasak yeri geldiğinde ''şimdi ski tuttunuz'' falan demeyiz? ben derim hacı.

burada yönetmen bize önemli bir mesaj veriyor. ''ne kadar pank, ne kadar hayvan olurlarsa olsunlar jet ski esprisi yapmayan bu insanlar medeniyetimizden bazı alanlarda önde değiller mi?'' sorusunu yöneltiyor yönetmen izleyiciye. (keşke alt metin deseydim lan. daha süper olurdu. entel dururdu neyse...)








belki sadece fedon yapmazdı jet ski esprisi. ama o da kendini denize adamış bir kişi. kolay değil fedon olmak. zaten filmi seyrederken de dünyanın tamamen sular altında kalmış olmasına ''tam fedonluk ortam lan!'' demeyen de yoktur bence.


neyse bu tür bir ortamda kevın deniz bisikletiyle gezen bir kişidir. evet günümüzde son derece gay duracak, kişiyi parmakla gösterilip ''ahahah ibişe bak lan'' diye taşak malzemesi edecek bu eylem gelecekte makul karşılanabiyor. o konu da da bizden daha medeniler yani.

bu tür felaket sonrası ortamlarındaki her başrol tip gibi kevın da başlarda ''banane hacı ben işime gücüme bakarım kurtarmam kimseyi zaten ortamlar çok kıllı'' kafasındadır. sonradan bi şekil olur küçük bir kızı ve annesini kurtatır. kızın sırtımdaki dövme kara parçasına giden haritadır, karayı ararlar falan...

filmin rahat bir 10-15 dakikası aşağıdaki karayı arama sahneleri ile geçer




sıkılmadan, ısrarla ''karayı gördün mü?'' sorusu ve ''yok abi daha yok bişiy su her yer'' cevabı ile günlerini geçirirler. sonra bi durum olur panklar kızı kaçırır, kevın gider elemanların gemiyi patlatır. kesmez bir de filmin kötü adamı (tabi ki kel bir kişi) ve iki adamının ayrı yönlerden jet ski ile kıza gelirken kevının kızı ortalarındsan alması ile elemanların bir birine çarparak patlayıp ölmelerini sağlar. ( o sahnede bile ski esprisi yapılmaz. bravo) sonra bi kara parçası bulurlar herkes mesud olur derken kevın ben gidicem aga der ve gider. haa bi de kevın zaten mutant gibi bişiydir. solungaçları vardır. o artık fedon gibidir. sudan uzun süre ayrı kalamaz. kalırsa ölür. iyi de olur yani gittiği.

2 yorum:

  1. Senin şu filmlerin yüzünden cinsiyetimden şüphe duymaya başladım artık. Bunu da seviyorum, geçiniz.

    YanıtlaSil
  2. bir gün çıkıp ''benimn adım fevzi'' demenden çok korkuyorum bagsi

    YanıtlaSil