30 Mayıs 2013 Perşembe

hiç bir kızı etkilemeyecek filmler serisi no: 24







 film dünyanın dışarıdan görüntüsü ile açılıyor.  ''hayrdır uzaydan ne gelecek acaba yine'' derken bakıyoruz fantastik bi uzay toplu taşıma aracı dünyaya düşüyor. o ara bir çoban göz yüzüne bakıyor aşağıdada norveç milattan sonra 709 yazıyor. uzay şeysinden çıkan mimiksiz eleman ''çok zorlu bi inişti ve ben şu anda yorgunum'' der gibi yatıyor ama mimiksiz oldugu için biz çok net anlayamıyoruz. belki başka bişiy diyor. tamamen varsaymda bulundum. neyse işte  çok fantastik bi alet çıkıyor eleman ortamda o dönem konusulan dili hemen öğreniyor alet sayesinde. çünkü filmin başında uzay gösterildi. uzay varsa fantastiğe şaşırmayacaksın. elema (li sürekli böyle eleman falan diye bahsetmem de denyoluk kainan adı) etraftaki hayvanların olmadık şekillerde parçalandığını görünce kıllanır ve silahı ile etrafı araştırır. o ara ortamın atlısı bi tip gelip kainanı döver.

  at ile gelip kainanı döven eleman wulfric tir ve filmin başlarda puşt olan ama zamanla adam olanıdır. daha görüldüğü ilk sahneden ne yapacağı az çok belli adamın. işte başrolün kıza yazmalar, başrol bişiy önerdiğinde ''ohoooo geçicen  o işi aga'' diye terslemeler...  wulfric kainanı köylerine götürür. ''vikinglik de doğru tanıtılsa aslında o kadar da hayvanlık itlik deil'' gibi bi müzik eşliğinde köyü görürüz.

sonra filmin tek dişisi olan freyayı görürüz. (yani şimdi tek dişi o deil de hemen mehen tek dişi diyelim. yoksa bi sahnede balık ayıklayan bi teyze de var.) aşağıdaki kadar roket görmeyiz rol icabı biraz kezbandır. ''hoff baba wulfricle evlenmycm ben yhaaa'' der. babası da resmen her repliği ile spoiler veren bi ayı olduğu için ''ben öldüğümde köyün muhtarı wulfric olcak biliorsun babası da muhtardı ama öldü wulfric de babası gibi komşu köylere savaş açmayı düşünüyor babasının gunnar yüzünden öldüğünü düşünüyor '' gibi gereksiz açıklamalar yapar. ''film bitse de gitsek hemen ammınakoym'' der gibi bi tutumlardadır hep.



işte o ara wulfric gelir ''nassn freya'' diye halini hatrını sorar ''hoff snane be slk şey'' diiyip çıkar. wulfric kainanı sorgular ne ayaksın diye. kainan ''ejderha avlıyordur aaabi'' diyince taşak geçiyor sanılıp yine dayak yer. freya gidip kainanın yaraları ile ilgilenir. kainan oradan freyaya yürür. çünkü o devirde yaralı  olmak vardır. yaralandıysan ortamın en nefis kızı gelip tedavi eder. haa tedavi de ıslak mendil sürmek. ama olsun.   o devirde olaylar öyleymiş demek ki.  şimdi o zamana bakıp '' iyi ki o devirde yaşamıyoruz aga hiç olmayacak işlere girmemiz gerekrdi bi kıza yazmak için'' diye düşünen arkadaşları da anlıyorum. evet insanlık belirgin bir mesafe aldı ama çok d coşmayalım şu an ki durum ile ilgili. bi 50 sene sonra da insanlar   aşağıdaki görsele bakıp  ''abi o zamanlar feysbukunda twitterında bunun gibi skimsonik şeyler paylaşmak gerekiyormuş seks için yaa düşünebilior musun'' diyecek bizim için de.







wulfric ''gunnar öldrdü babamı aga savaşacam'' derken keinanın bahsettiği mahlukat köye saldırıp köyün anasnı sker. alien gibi bişiydir ama keinan da haklı uzun uzun ''ya uzaydan bi yaratık geldi benimle beraber sizi de o yiyor abi'' demek zahmetli iş oldugu için ''ejderha aga o'' demiştir. olayların ardından keinana inanıp salarlar. abi bizi kurtar ejderhadan deyip. keinan içinden ''amınakoym haala ejderha diyorlar ejderha değil de ibiş deseydim keriz gibi yaratığın adını ibiş bilip ibişten korkacaklardi'' diye düşünüp mih mih mih diye gülüşür. ya da gülüşmez ama mimiksiz bi oyuncu olduğuu için biz yüzündeki hareketleri ona yorarız.  köyde sadece rahip ve wulfric keinana güvenilmesine karşı çıkar. ''pezevenk midir it midir bilmeden ne güveniyorz abi elin adamına'' derler ki adamlar da haklı aslında. ama muhtar (ya da reis falan işte nebleym) karşı çıkar ve salarlar keinanı. şimdi muhtarın yaptıgı cidden iş deil. aslında önce esnaf gözkulak olacak mahalleye. serseriyi, iti, pankı barındırmayacak.





  köyde mahlukatı yakalamak için tuzak kurarlar yakarlar falan ama bi tane daha çıkar. o aralar inceden kanka olur wulfricle kızın babası da görüldüğü ilk sahneden beri beklediğimiz gibi ölür. kimse şaşırmaz zaten toprağa bakıyordu. keinan freyaya iyice ağır yazmaya başlar.  derken keinanın geçmişini öğreniriz.

 keinan zamanında belediyede çalışmaktadır ve şuanda insanları yiyen bu mahlukatlar efendi efendi yaşarken keinan gelip gezegenini komple istimlak etmiştir. ardından oralara komple site yaparlar. tüm gezegen Beylikdüzü gibi bi yer olmuştur. yaratıklar da ''bu kadar adam biz nereye gidicez mübarek ramazan aynda çoluk çocuk kapıda kaldık allahından bul'' diye beddua eder. keinanın karısı çocugu da ölür bu yüzden. yaratıkların kalan sonuncusu (ya da sonnuncu deil ben götümden atıyorum) keinanın gemiye biner ve keinan ile iskandinavyaya 8. yuzyla düşer. bunları hep sonradan öğreniyoruz tabi.

 tam bunları yazarken ertuğrul adlı rahat 2 senedir sesini duymadığm arkadaşım aradı. o ara anasnın babasının bile ''evladım da müzik yapıyor bu da grubuymuş'' deyip dinlemeyeceği eşine dostuna söylemeye utanacağı panklar ( Extreme Noise Terror ) dinlediğim için telefonun sesini duyamadım. arayıp aga beni aramışsın dedim. ''haa yok bişiy yaa Tapuda işim vardı onun için seni aradım da tamam ya halloldu o iş sağol yine de'' dedi. tapudaki işi ile benim aramda kurduğu bağı soramadan kapattı telefonu. evet bunlar oldu. neyse şimdi filme geçior tekrar...


 freya wulfric ve keinan bi mağaraya gider yaratığın peşinde. güzel ortamlar doğasıyla iklimiyle hep  ferah yerler oralar. neyse neticede keinan yaratığı ve yavrularını döver freyayı alıp (ki o çok belliydi o karı keinana verecekti mutlaka) köye muhtar olur. film biter. şimdi  filmin çok da bi numarası yok evet ama en azından holivud filmlerinin %80inde mutlaka görülen kahve içme ve ardından kahveyi beğenmeme sahnesi yok ki o bile yeter bence. arkadaş ne beğenilmeyen kahveymiş bitmedi aynı mevzuyu her filmde göstermek amınakoym. memleketin alayı kahveden bi yudum alıp yüzü buruşturarak ''lanet olsn kahveni tadı çamur gibi'' diyor. beceremiyorsanız yapmayın amınakoym aslanım neyin mücadelesini veriyorsunuz yllardır?




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder