30 Eylül 2013 Pazartesi

hiç bir kızı etkilemeyecek filmler serisi no: 25



 90larda çizgi romandan film uyarlama işinin ''dur şunu da bir sikeyim'' amacıyla yapıldığının en net kanıtı spawn.  muhtemelen 2014 de çıkacak yeni çevrimi bu kadar cacık bir film olmayacak. neyse olaya geçiyim

 Al Simmons ekmeğini bir takım çok gizli operasyonlarda gerginlik yaratmak, insanların arabasını patlatmak, üzerine ateş açmaktan kazanan sinirli ve zenci bir paralı askerdir.  daha filmin açılışında durup dururken 4-5 elemanı tarayıp ardından uçaktan inip el sallayan bir araba roket atar. sonra da kar maskesini çıkarıp ''Koyduk mu'' der gibi kameraya bakar.

 bu esnada yaşlı şarapçı kılıklı bi eleman (cogliostro oluyor bu eleman) belirir. inceden bir ''olayları yakından izliyorum'' mesajı verir izleyiciye. ara ara yine belirir cog kişisi.

  işi gereği itlik hayvanlık yapmadığı zamanlarda eşi wanda ile huzurlu bir hayat sürmektedir. köpekleri falan vardır. işte al köpeği sever. zamanla al işinden rahatsız olmaya başlar. bırakmak istediğini patronu jason wynn e iletir. jason tam bir sinsi oldugu için ''tabi ki bırakabilirsin canım nalbur işletiyoruz çünkü biz hiç bir gizli operasyonumuz yok rahatça bırakabilirsin işi'' der ve bir şekilde son bir görev için kafalar. al da keriz olduğu için inanır. oysa biz filmi izlerken ''kesin büyük dümen dönüyor al ı harcayacaklar'' deriz. neticede ortamda kızıl saçlı renkli gözlü kadın var. banko bi ibnelik yapacaklar adama.



  neyse  jason beklendiği gibi elemana  ibnelik eder ve öldürür. al ölünce cehenneme gider. (ibret alın. cennet, cehennem allah falan hep var bunlar )  orada şeytanla dünyaya dönüp karısını görebilmek için bir anlaşma yapar. anlaşma gereği Clown tarafından kendisine kazık atan patronu jason ı ödürmek ile görevlendirilir.




al'ın tipi yanarken öldüğü için feci kaymıştır. çok bitik bir ortamda uyanır. ( fare falan yiyor insanlar çöplük gibi ortam işte. ) orada cog ile karşılaşır. cog ona mevzuları açıklar. ''sen öleli 5 sene oldu tekrar dirildin işte spawn oldun'' falan der. ama çok da mantıklı gelmez bunlar al kişisine. gideyim de wandayı göreyim der evine gider. oooo büyük şok. wandanın kızı olmuştur. arkadaşı terry wanda ile evlenmiştir. ve kızlarının doğu gününde al sinsi gibi izlerken inceden bi yiyişme döner. al ı tanımaz kimse. sadece köpek tanır. (helal olsun koçum) spawn ile gider.  




spawn eski patronunun cephaneliklerinden birini patlatır. jason ı dövmek için  çatıdan mekana dalar. orda jasonı da terry yi de tokatlar. terry ''abi sen öldüğünde wanda çok üzgünd teselli ettim meh meh'' diye biraz densizlik yaparken olay yerine o kızıl saçlı beybi gelir. deri taytla falan gerçekten de güzel gelir ama spawn kin yapar taş gibi kızıl beybiyi öldürür. sonra  bi takım elemanlar gelir hepsini döver.  spawn bi takım güçlerin farkeder bayaa bi şekilli olur. hemen götü kalkar ve clown ile kapışır ama clown violator a dönüşerek spawnın eline verir. o ara cog gelir. ''oğlum sen keriz misin şahane güçlerin var ama kullanamıyorsun'' falan der olaylar gelişir. orada öğreniriz ki cogliostro eski spawnlardandır. PTT 1. Lig hocası gibi spawnı eğitir. 


  bu arada jason ameliyata alınır ve kalbine bi bomba yerleştirilir. spawn jason ı öldürürse virüsü tüm dünyaya salacaktır. (yapacağınız planı sikeyim)  jason wandayı öldürecek gibi bişeyler denir. spawn wandanın evine gitmek için yola çıkar. ki o sahneler cidden süper. spawn motorla giderken clown ona ateş eder. o ara prodigy, metalika, korn vs. o dönemin ekşınlı filme gidecek olayları çalar. (evet bütün yatırımı soundtracke yapmış kerizler)    patlamalar olur her ekşın filminde görmek istediğim şeyler bunlar. arabalı kovalamaç falan yaşanır. 

  spawn eve vardığında jason wandayı yakalamıştır. ''ya cehennem ordusuna katılırsn ya da wanda ölür'' der. spawn çk sinirlenir ve aziz yıldırım gibi tehditler savurur.    ''UEFA çatırdayabilir''  gibi bişeyler geveler. jason wandayı pıçaklar. spawn jasonı döver ama jason ölürse virüs salınacağı için öldüremez zira wandanın kızı ortamdadır virüs yayılırsa o da ölecektir. sanki biz ölmeyeceğiz amınakoym. virüs tüm dünyayı etkiler deniyor spawnın umrunda olmuyor ama kızı görünce ''aa evet tüm dünyaya bu kız da dahil'' diyor.  

  wanda çok manasız hareketler yaparak dirilir. vay sen benim ölmeme nasıl müsade edersin diyerek spawnı tokatlar. meğerse clownmış o. gerçek wanda hala yaşamaktadır.  clown tam wandayı yalarken cog gelir clown cehenneme kaçar. cog peşinden cehenneme gider. bu arada cehennem akıllara zarar ortam. resmen fifa 98 efektleri ile yaratılmış ortam. doom 1 deki alevli bölüm gibi. ya da quake in son adamıyla kapıştığın yer gibi. (liseliler bilmez) 

  neyse spawn da gelir ikisi clownı döver. dünyaya gelirler. tam ''neyse iyi oldu atlattık ya geride kaldı herşey'' rahatlaması anında clown gelip spawna saldırır. yerden yere vurur. (ne dayak yedi lan eleman)  tam kafasını ısıracağı anda spawn clown ın başını keser. (o sahne de güzel) ve gider ayak ''sen git müdürün gelsin'' diyerek şekil yapar. 



 filmin sonunda terry basına bi takım açıklamalar yapar. ''jason dünyayı ele geçirme istiyordu elimde belgeler var'' der. basın da makul karşılar bunu. neyse işte biterken cog bişeyler der. hani böyle bi umut filmin devamı gelirse yol yapayım der gibi ama gelmez. belki arada hala ''acaba deamı gelir mi lan çünkü ona göre bitirdik filmi'' diyorlardır ama gelmez. 97 de çekilmiş film lan gelse gelirdi. yani gelecek ama spawn 2 olarak deil bu filmi en doğru kararı verip yaşanmamış sayarak çekiliyor yeni film. bravo 










1 yorum: